GRATIS VERZENDING BOVEN €70
BETAAL ACHTERAF
VEEL SHIRTS VOOR WEINIG GELD
KLANTEN GEVEN ONS ÉÉN 9.0!

Oude T-shirts in de kledingcontainer of niet? Aan jou de keuze.

Wat doe je met verwassen T-shirts of andere kledingstukken  die je niet meer draagt of waarvan je vindt dat ze  uit de mode zijn? Juist, de meeste mensen brengen deze naar een kledingcontainer in de buurt. Je doet dit met de achterliggende gedachte dat jouw kleding een tweede leven krijgt in landen in Afrika, Azië,  Zuid-Amerika of  Oost-Europa. Landen waar veel mensen in armoede leven en  nog veel  plezier kunnen hebben van jouw afgedankte  kleding. Maar klopt deze gedachtengang wel? Vaak niet. De meeste bedrijven die achter deze containers zitten zijn geen liefdadigheidsbedrijven.
 

Nadat jij je kleding in een container hebt gegooid, gaat het naar het sorteerpunt van de desbetreffende organisatie. De kleding wordt kritisch bekeken: wat  is bruikbaar  en wat niet meer.  Na dit proces wordt alle kleding naar derde wereldlanden getransporteerd. Denk je. Maar gebeurt dat ook echt...? Ja en nee! Een groot gedeelte van de kleding  gaat daadwerkelijk naar landen waar de nood hoog is en wordt verkocht aan organisaties die daar actief zijn. Zij zorgen er weer voor dat een T-shirt een tweede leven krijgt en gedragen wordt door iemand die het hard nodig heeft..
 

Maar wat gebeurt er met de rest van de kleding die volgens de inzamelaars niet voor derde wereldlanden bestemd is? Deze kleding  wordt aangeboden en verkocht aan zogenoemde ''vintage winkels''. De kringloopwinkels die als paddestoelen uit de grond schieten en de hippe tweedehands winkeltjes die in de grote steden hun intrede hebben gedaan . Jij levert de kleding gratis aan zonder daar iets voor te vragen en de organisaties erachter verkopen het weer aan Nederlandse kledingwinkels. Dus liefdadigheid met een winstoogmerk.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
GRATIS VERZENDING BOVEN €70
BETAAL ACHTERAF
VEEL SHIRTS VOOR WEINIG GELD
KLANTEN GEVEN ONS ÉÉN 9.0!