GRATIS VERZENDING BOVEN €70
BETAAL ACHTERAF
VEEL SHIRTS VOOR WEINIG GELD
KLANTEN GEVEN ONS ÉÉN 9.0!

Nooit meer je idee uit leggen met een animatiefilm

  • Geplaatst op
  • Door Redactie T-shirt Plein
Nooit meer je idee uit leggen met een animatiefilm

Heb je een uniek bedrijfsconcept, maar moeilijk uit te leggen of te verwoorden op je website? Dan zou een animatie promotiefilm een uitkomst kunnen zijn.

Wat is een uitleg animatie?

In een animatie worden complexe ideeën, diensten of producten in een korte tijd (in minder dan 1 minuut) uitgelegd op een leuke en simpele manier. Door een combinatie van illustraties, een verhaallijn, beweging, geluid, tekst en humor houd je de bezoekers/kijkers geboeid en zorg je er voor dat ze doorklikken op je website.
 

Wat heb je er aan?

Dat hangt volledig af van je doelstelling. Om je animatiefilm zo effectief mogelijk te maken wordt hij op maat gemaakt en moet hij die boodschap overbrengen waarvoor hij in het leven is geroepen. De ene video is bedoeld om meer conversie te genereren, terwijl de andere er is alleen is om de kijker te informeren. Maar er zijn een aantal punten die het effect van een animatiefilm nog beter uitlichten. De belangrijkste:
 

- Verbetert naamsbekendheid en merkwaarde: De animatie is een investering in je bedrijf. Het vergroot de waarde en de vindbaarheid van je merk. Maar nog belangrijker: video`s zijn makkelijk te delen online. Je kunt ze zelf op verschillende videoplatformen zetten en kijkers kunnen op hun beurt weer de video sharen. Door videomarketing goed in te zetten kun je van je animatiefilm een echte commercial maken.
 

- Zorgt voor klantbegrip: Een uitleganimatie is je perfecte pitch. Je boodschap is op elk moment van de dag overal ter wereld te bekijken en je brengt direct je boodschap over. Dit maakt het verschil tussen wel en niet begrepen worden door je klanten.
 

- Verhoogt conversie: Iedereen is tegenwoordig erg snel afgeleid. We zijn ook wel de 'browse' generatie. Zorg er dus voor dat je de kijker niet verveelt. Een uitleganimatie zorgt er niet alleen voor dat je vanaf het begin de aandacht vasthoudt van je publiek, het vergroot ook de kans dat eerder tot aankoop wordt overgegaan.
 

Hoe maak je een animatiefilm?
 

Een animatiefilm maken is een complex proces. Alleen de echte specialisten weten het goed te managen. Maar om aan de slag te gaan met de bouw van een animatiefilm moet je de volgende 4 stappen aanhouden:
 

- 1) Concept Bij het maken van een animatiefilm begin je bij het concept. Vaak is dit ook het belangrijkste. Je kijkt hierbij naar de stijl van je animatiefilm en naar welk doel het moeten dienen. Hoe moeten de personages eruit zien (hoekig of professioneel ingekleurd).
 

- 2) storyboard Nadat het concept is uitgewerkt ga je aan de slag met het script. In het storyboard werk je elke scene uit en visualiseer je iedere scene. Hierdoor krijg je een strak uitgetekend stripverhaal en een goed beeld hoe het eruit gaat zien. Je bepaalt hierin ook meteen welke muziek en voice-over je wilt gaan gebruiken.
 

- 3) productie In deze stap komt al het voorgaande samen. Hierin wordt  jouw concept, storyboard, muziek en voice-over geïmplementeerd in een film. Soms worden er nog wat geluidseffecten toegevoegd en klaar is kees!
 

- 4) verspreiding Je animatiefilm is klaar! Maar wat nu. Je wilt natuurlijk dat jouw animatiefilm bij het juiste publiek belandt. Ten eerste, zet hem op je website. Schrijf er eventueel een blog omheen. Maar er zijn genoeg platforms waar je jouw animatiefilm gratis kan uploaden. YouTube en Vimeo bijvoorbeeld. Drop hem op jouw social media kanalen en laat je trouwe volgers hem beoordelen. Misschien komen zij nog wel met de gouden tip waar je hem nog meer kan verspreiden. Maar naast deze gratis methodes zijn er natuurlijk ook betaalde methodes die jouw animatiefilm een optimale exposure geven. Adverteer bijvoorbeeld op YouTube. YouTube is van Google en hierdoor kun je uitstekend jouw doelgroep afbakenen.
 

Last but not least: hoeveel kost een animatiefilm?
 

Dit is erg afhankelijk van de details en de lengte van de animatiefilm. Alles draait om het aantal uren die de producent erin moet steken. Een simpele maar duidelijke animatiefilm kost tussen rond de €2000 á €3000. Een professionele animatie met veel mooie details kan al gauw €5000 tot €6000 kosten.
 

Denk jij erover om een animatiefilm te laten maken? Zoek dan eens op Google naar ''uitleg animatiefilm laten maken'' of ''uitleganimatie'' en je hoeft nooit meer je idee aan klanten uit te leggen.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
GRATIS VERZENDING BOVEN €70
BETAAL ACHTERAF
VEEL SHIRTS VOOR WEINIG GELD
KLANTEN GEVEN ONS ÉÉN 9.0!